17.9.2012

Sykealueet

Tutkiskelin hieman omien lenkkieni sykealueita. Keskiarvo lenkkieni keskisykkeistä on 146, eli lenkit osuu vauhtikestävyysalueelle.
  
MELKO RANKKA HARJOITTELU
(70 - 85 prosenttia maksimista)

Harjoittelun on tunnuttava melko rasittavalta, mutta sitä ei tehdä veren maku suussa. Tällä teholla voi harjoitella ongelmitta yhtämittaisesti 20 - 30 minuuttia. Energiankulutus on tehokasta, ja elimistö käyttää polttoaineena sekä hiilihydraatteja että rasvaa lähes samassa suhteessa. Tällä tasolla harjoittelu edistää painonhallintaa erityisen hyvin sekä parantaa kykyä harjoitella pidempään korkealla teholla. Koska rasitus on melkoinen, tällä tasolla tulisi harjoitella korkeintaan kahdesti viikossa.

Minun sykealueet ovat seuraavat:

Peruskestävyys: 112-130
Vauhtikestävyys:130-159  --> täällä on menty!!
Maksimikestävyys: 159-187

Kaikki lenkit osuvat siis tuon vauhtikestävyyden keskelle. Sinänsä hyvä, koska tarkoituksenani on nimenoman juoksukunnon kohotus ja näköjään tuo lenkkeilyvauhti on optimaalinen myös painonpudotusta ajatellen.

Ei varmaan haittaa olisi, jos silloin tällöin saisin tehtyä peruskestävyysalueelle sijoittuvan lenkin, mutta ensisijaisesti haluan tehdä juoksuohjelman lenkit.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti