12.9.2012

sekalaisia kuulumisia

Alkuviikko on mennyt hirveää vauhtia ja kiireisesti. En ole kerennyt liikkumaan, mutta onneksi syömiset ovat sujuneet kohtuullisen hyvin. En vieläkään ole päässyt kiinni tarkkaan syömisrytmiin, mutta herkuttelu ja mässäily ovat jääneet. Tuntuu kyllä uskomattomalta, että mässäilyelämästä on vasta pari viikkoa, mutta irtokarkkisäkit ja jättisipsipussit tuntuvat jo kaukaisilta asioilta. Kaupassakäydessä ei tule mieleenkään ostaa mitään överiherkkuja. Parasta tässä elämäntaparemontissa on se, ettei kaikkea tarvitsekkaan muuttaa kerralla. Ensin herkut pois, sitten lisätään vedenjuontia, jossain välissä liikunnan määrä lisääntyy ja pikkuhiljaa ateriarytmit korjaantuu. Kun tarpeeksi kauan toistaa samaa asiaa, siitä saattaa muodostua rutiini ihan huomaamatta. 

Huomenna on taas viikkopunnitus ja tiedän jo nyt, että plussaa tulee. Se johtuu siitä, että viime viikolla lähti tosiaan se kaksi kiloa ja silloin olin punnitusta edeltävän päivän lähes vesipaastolla, kun en kerennyt syömään. En hätkähdä plussasta, koska tavoitteeni syyskuulle oli painaa 90 kg loppukuusta. Sitä kohti mennään kuitenkin aikataulussa. Tämä on niin pitkä projekti, ettei ole varaa säikähdellä pienistä heilahduksista. Olisihan se tietysti mahtavaa, jos joka viikko tulisi miinusta, ja aikaisemmin olisin varmaan luovuttanut koko homman suhteen heti ensimmäisen plus- viikon kohdalla. Nyt mulla on uusi ajattelutapa tähän hommaan ja katson asioita pidemmällä tähtäimellä.

Tänään olisi edssä viikon ensimmäinen lenkki ja samalla juoksuohjelman toisen viikon eka treeni :) 

6 kommenttia:

  1. Mielenkiinnolla seuraan tuota juoksuprojektiasi. Pari vuotta ja 15 kiloa sitten starttasin oman juoksuharrastuksen, mutta se jäi harmittavan lyhyeksi... Ehkä sun esimerkki saa mutkin taas harkitsemaan juoksukoulua :-)

    Tsemppiä uurastukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla, että seuraat mun projektia :) Toivottavasti saan kahlattua tuon juksuohjelman läpi, olen kuitenkin vasta kakkosviikolla ja joo, ei ole ensimmäinen kerta kun aloitan jotain tälläistä. Mullakin tuppaa hienot liikuntasuunnitelmat aina lopahtamaan ennemmin tai myöhemmin...
      Tämä juoksuohjelmahan on ihan netistä kaivettu, eli ei mikään "virallinen" juoksukoulu. Sieltä löytyy myös viiden kilometrin matkalle tarkoitettu treeniohjelma. Lähde ihmeessä mukaan haasteeseen! Voidaan sitten vertailla fiiliksiä :) Mä suorastaan nyt haastan sinut!!!

      Poista
    2. Äh apua!! Vai että haastetta... hui. Mulla kuuluu tohon superdieettiin neljä kertaa viikossa tehtävä aerobinen harjoitus, johon suositellaan reipasta kävelyä, ja mulla kieltämättä puuttuu motivaatio lähteä ovesta ulos reippailemaan.

      Siihen saumaan pieni haaste voisi tehdä terää.. ;)

      Pelkään kuitenkin, että mulla hajoaa polvet tai muut paikat, jos lähden lenkille rytkyttämään tällä ruholla. Onko sulla antaa linkkiä tuohon juoksuohjelmaan? Voisin vilkaista sitä ennen kun suostun haasteeseen :-)

      Mutta siis lähtökohtaisesti kyllä, olisi kiva vertailla fiiliksiä ja ehkä harrastus jaksaisi kantaa pidemmällekin kuin vain alkuviikot hihi!

      Poista
  2. Jee, ihanaa lukea siitä kun joku on päässy asian ytimeen! :) Plussat ja repsahdukset ei saa olla syy hienon muutoksen lopettamiselle.

    Kun tuloksia tulee, niin tekee aina vaan vähemmän mieli syödä herkkuja ja laiskotella ;D

    Tsemppiä juoksemiseen, mutta älä turhaan moiti itseäs jos et jaksa. Jos se ei tunnu hyvälle, mieti itselles toinen laji. Toivottavasti saat liikuntakärpäsen puraisun ;)

    VastaaPoista
  3. Ai niin, sellanen vielä, että tiesitkö että sulla on toi sanavahvistus päällä? Se vähän hankaloittaa kommentoimista, eli jos et välttämättä halua sitä pitää, niin...? :)

    VastaaPoista
  4. Aah, en tiennyt! Kiitos kun kerroit. Nyt täytyy koittaa saada se pois päältä..

    Kyllä mä juoksemista rakastan, alku on vaan aina hankala. Mutta sen olen jo huomannut, että alussa polvet vähän kipeytyivät, mutta esim. tän päivän lenkillä ei yhtään.Edistystä siis! Enemmän kaipaan sitä liikuntakärpäsen puraisua tonne salille :)

    VastaaPoista