1.1.2014

Vuoden aloituspaino ja tavoitteet

Siinä se nyt on, uusi vuosi edessä. Joulukilot ovat jääneet tiiviisti kylkiin kiinni ja olo on aika möhkö. Mutta samalla intoa uuteen yritykseen löytyy.

Paino oli aamulla 91 kg. Aika järkyttävää, koska vuosi sitten paino oli muutaman sata grammaa vähemmän. En siis ole viime vuoden aikana saanut mitään aikaiseksi. Tämä asia järkyttää minua aika lailla!

Koitin miettiä edellisvuotta ja sitä, mikä meni mönkään. Viime vuosihan alkoi todella hienosti: tammi- maaliskuussa kävin erittäin ahkerasti salilla ja söin viimeisen päälle oikein. Muutoksen kropassa huomasi ja paino oli alimmillaan noin 86 kg. Sitten tapahtui jotain, tuli kesä ja kesäherkut, enkä syksyllä päässyt enää ruotuun kiinni. Paino alkoi nousemaan.

Tapanani ei ole ihan kauheasti surkutella menneitä, joten lähden tähän uuteen vuoteen uudella yrityksellä. Tavoitteet on (toivottavasti) helpompi saavuttaa, kun ne kirjaa ylös:

1) Säännöllinen liikunta. Ykköslajina sali, sen kylkeen lenkkeilyä. 
2) Herkuton tammikuu. Homma on saatava vauhtiin ja se ei onnistu minun kohdallani millään muulla tyylillä, kun tiukalla linjalla heti alkuun. En syö tammikuussa mitään herkkuja, vaan koitan saada GFG:n tyyppisen ruokavalion rutiiniksi.
3) Säännöllisempi unirytmi ja enemmän unta.
4) Veden juonti kunniaan! Opettelen juomaan vettä, paaaljon enemmän kuin nyt.

Nämä tavoitteet ovat aika ympäripyöreitä ja ihan perusjuttuja, mutta niissä onnistuessa kehitys on varmaa. 

Suurin haasteeni on saada homma kestämään enemmän kuin kolme kuukautta, eli myös kesän yli. Olen hyvä aloittamaan monenlaista, mutta kärsivällisyys joutuu usein koetukselle ja siihen homma sitten kaatuu. Yritän tällä kertaa miettiä tätä projektia pitkänä prosessina ja niin, ettei kannata luovuttaa, vaikka tuloksia ei ihan heti tulisi tai vaikka jossain välissä tulisi pidempikin jumitus.

Näillä mennään kohti vuotta 2014!

2 kommenttia:

  1. Ihan hyviä tavoitteita. Peruskauraa joka pitää saada toimimaan kuitenkin koko lopun ikää! Aika samoissa tunnelmissa mennään, en tiedä oikein mitä itselleni tapahtui. Ainakin se kilpirauhanen pamahti lopullisesti ehkä... No onhan tässä se hyvä puoli ettei olla sentäs lihottu yli vuodentakaisen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, onhan sekin saavutus, ettei ole lihonut vuoden aikana :) Mutta hitto vieköön, kyllä tässä on pakko saada tulosta aikaan. Alkaa olemaan aika kauhea olo tässä paisuneessa vartalossa...Nyt tsempataan!

      Poista