7.1.2014

Viikko takana: mitä olen syönyt?

Ensimmäinen viikko tätä vuotta ja tiukentunutta ruokavaliota on nyt takana. En noudata mitään tiettyä ruokavaliota tarkalleen, mutta punaisena lankana taustalla kulkee Jutan GFG- ohjeet, joita olen joskus pilkun tarkasti noudattanut.

Moni asia on muuttunut hyvään ja oikeaan suuntaan, mutta paljon on vielä viilattavaa.

Olen pyrkinyt aamiaiseksi syömään kaurapuuroa raejuustolla ja mehukeitolla/ hedelmäsoseella. Aamiainen on minulle kompastuskivi, olenkohan pari kertaa pystynyt syömään tämän setin. Tykkään kyllä kovasti puurosta, mutta aamuisin ei vaan mikään meinaa mennä alas. Aamuisin juon pari kuppia kahvia kahvimaidolla, en siis ole niin tiukalla linjalla, että vain rasvaton maito kelpaisi kahvin sekaan.

Päivälliseksi olen syönyt naudan jauhelihaa lihapullina salaatin kanssa tai sitten makaroonilaatikkona (tumma pasta, veteen tehtynä eli munamaidon sijasta lihaliemi). Ihan perusmättöä siis. Mielikuvituksetonta, tylsää, mutta helppoa ja hyvänmakuista.

Välipaloina on mennyt protskujauhetta, omenaa, näkkäriä kinkulla, riisipuuroa ja pilttejä. Myös rahkaa on muutama purkki mennyt. Tosin ostin kokeiluun Profilin rahkoja ja maku oli niin kauhea, että pariksi päiväksi tuli rahkakammo- kunnes sitten palasin takaisin Skyrin pariin ja taas maistuu.

Herkkuja ei ole pahemmin tehnyt mieli, mutta tein varastoon hieman raakasuklaata jos himo iskee. Sitä ei tarvitse kuin yhden palan, niin tuhtia tavaraa se on. Ja kuitenkin suhteellisen terveellistä tavaraa.

Korjattavaa on veden juonnissa eli sitä on lisättävä. Samoin aamupalat on pakko saada rullaamaan ja vihanneksia/ hedelmiä lisättävä. Nämä asiat otan erikoistarkkailuun toisen viikon aikana. Ehkäpä ruokailut on kunnossa jo muutaman viikon kuluttua, hiljaa hyvä tulee :)

3 kommenttia:

  1. Hei, ihan pakko vinkata kun olen itse ollut niin huono syömään aamuisin... Teen itselleni aamuisin smoothien (ihan pirtelökoneella) jossa on marjoja ja maitorahkaa. Kun se on juotavaa, niin uppoaa helposti. Ja se on kyllä ihan Jutan ohjeiden mukainen, soveltaminen raejuustosta rahkaan on kuulemma iha ok. Eli itse laitan marjoja korallisen, purkin maitorahkaa, mehukeittoa ja banaanin plus aloevera- juomaa lorauksen sekä muutamia marjajauheita. Fitfarmin aamupalaohjeena taisin heittää kaikki siinä olevat jutut vain smoothieen paitsi että ne raejuustot tosiaan vaihdoin rahkaan.

    Olen itse "työskennellyt" tuon aamupalan kanssa monta vuotta. Silloin alussa vuonna 2006 taisin alkaa opetella juomaan soija-juomaa (kaakao, sellainen tetra joka on kolmen satseissa) ja siitä hiljalleen sitten marjojen ja jugurtin kautta tähän smoothieen. Kannattaa, aineenvaihdunta kun pääsee käynnistymään ravinnon kautta aamuisin niin se kyllä lataa akut hyvin..!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Jotain tässä on keksittävä, koska laihdutuskin nopeutuu kun aineenvaihdunnan saa heti aamusta käyntiin. En ole smoothieiden ylin ystävä, ennemmin melkein syön sen puuron, mutta toimiiskohan mulla esim. protskujuoma aamulla...sitä voisi kokeilla. Ja siis onhan noissa smoothieissakin miljoona variaatiota, mieleikuvitus vaan rajana.

      Tää aamiaisasia on jänä. Sen tärkeyden tietää, mutta silti sen kanssa on niin vaikeaa :)

      Poista
  2. Sori kirjoitusvirheet...

    * mielikuvitus
    * jännä

    VastaaPoista