31.8.2012

Liikunta

Liikunnan suhteen minulle tulee varmasti suurimmat haasteet. En ole kauhean innostunut mistään liikuntamuodosta ja alkuinnostuksen myötä kaikki lajit ovat jääneet aina kesken.

Kuntosalikortti minulta löytyy ja olen tässä loppukesästä käynyt muutaman hassun kerran salilla. Tarkoituksena olisi pikkuhiljaa päästä kiinni salitreenaamiseen. Sitten kun olen saanut kropan totutettua ja itsekin henkisesti päässyt punttitreenin makuun, teetätän itselleni kunnon saliohjelman.

Olen myös päättänyt aloittaa tässä syksyllä juoksuohjelman, joka tähtää 10 kilometrin lenkkiin. Ohjelma löytyi KuntoPlussan nettisivuilta ja vaikuttaa ihan mahdolliselta suorittaa. Jokaiselle viikolle on määrätty tietty määrä lenkkejä ja lenkitkin on jaoteltu erikseen. Ajattelin aloittaa tämän kenties ensi viikolla. Tässä ensimmäisen viikon treenit:

1 Viikko
Päivä 1 (esim. maanantai)
 
10 min. vapaa 
2 min. reipasta kävelyä 
10 min. kevyttä hölkkää 
2 min. reipasta kävelyä  
24 minuuttia yhteensä

Päivä 2 (esim. keskiviikko)
 
10 min. kevyttä hölkkää 
2 min. reipasta kävelyä 
10 min. kevyttä hölkkää 
2 min. reipasta kävelyä  
24 minuuttia yhteensä

Päivä 3 (esim. lauantai)
 
20 min. kevyttä hölkkää 
5 min. reipasta kävelyä  
25 minuuttia yhteensä
 
Liikunnan suhteen olen itselleni armollinen näin alkuun: pääpaino on nyt oikeilla ruokailutottumuksilla. Oma tuntumani on, että 80 % laihduttamisesta on ruokaa ja loput 20 % liikuntaa. En missään nimessä aliarvioi liikunnan tärkeyttä, mutta edelleen haluan korostaa, että askel kerrallaan :)
Unelmatilanne olisi, että saisin kiinni tuosta juoksuohjelmasta ja noudatettua sitä pilkuntarkasti + sen lisäksi saisin puserrettua 1-2 salitreeniä/ vko. Ja näiden lisäksi vielä kunnon venyttelyjä, ne tuppaa aina unohtumaan!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti