24.10.2012

Seiskaviikon 1 lenkki

Vaikka vapaaviikko onkin menossa, niin korkkasin seiskaviikon käyntiin. Neljä lepopäivää tekivät hyvää ja juoksu tuntui taas mukavalta. Mittasin uuden vitosen lenkin ja juoksin sen läpi: aikaa meni 37 min 22 sek, 463 kcal, max syke 171 ja keskisyke 157. Hieman korkealla sykkeet viuhui, mutta hölkkäilin vähän tavallista reippaammin.

Vitoseen meni pari minuuttia enemmän aikaa kun viimeksi sitä kokeillessani, tosin reittikin oli eri. Mittasin itselleni uuden reitin siksi, että sitä ensimmäistä ei pysty talvella juoksemaan. Tämän reitin pitäisi olla talvellakin aurattuna ja näin ollen pystyn pitämään tämän sitten vertailulenkkinäni.

Tuntuu kyllä ihan hurjalta, että tosta noin vaan hölkkäilin vitosen lenkin, kun alussa en olisi varmaan jaksanut edes kävellä viittä kilometriä putkeen. Samanlaista edistymistä toivoisin myös tuonne painonpudotuspuolelle, siellä kun junnaa taas...

2 kommenttia:

  1. Hienoa edistystä! :) Ihana lukea, että juoksun saralla tapahtuu edistystä, itsestä nimittäin tuntuu, etten kovin paljon päälle viittä minuuttia jaksa hölkätä edelleenkään ja tällä viikolla pitäisi 15 minuuttia jaksaa... Jotenkin tuntuu, ettei minulla ole kunto kohonnut juuri ollenkaan, kun taas painoa on tippunut jonkin verran, joskin sekin on nyt hidastunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, mä niin muistan ton fiiliksen, kun 10 minuutinkin hölkkä tuntui ylitsepääsemättömältä!

      Mun vinkit on seuraavat:
      - hyvä musa täysillä!
      - hyvä juoksualusta eli pururata tai muu pehmeä maasto, ettei esim. polvet kipeydy
      - ensimmäiset minuutit on vaikeita, mutta kun kroppa lämpenee, homma helpottuu (mulla menee vauhtiin pääsyyn helposti 15 minuuttia). Vauhtiin pääsyn jälkeen tuntuu, että jaksaisi juosta maratonin :)
      - sillä hetkellä kun tuntuu pahalta, kehityt eiten...eli oman mukavuusalueen ulkopuolelle on yksinkertaisesti mentävä, jos haluaa kunnon kohoavan
      - sauna päälle, niin suoraan lenkiltä pääsee lämpöisiin löylyihin
      - ja muista se fiilis lenkin jälkeen!

      Nämä on siis mun omat motivointikeinot, toivottavasti tepsii sullakin!

      Poista